Art City artikel
door Francisca Rosner

Cursiste start carrière als grafisch vormgever

Cursiste Daniëlle Cortjens is klaargestoomd voor een carrière als grafisch vormgever. Al eerder kwam ze in aanraking met DTP, echter bleef dit bij basiskennis van Photoshop en InDesign. Na het volgen van de basiscursussen bij Art and the City in Den Haag, smaakte dat naar meer. Tevreden kijkt Daniëlle Cortjens terug op haar cursusperiode bij Art and the City. Na het volgen van de cursus basis Photoshop en basis Illustrator, schreef ze zich in voor de gevorderde cursus InDesign, afsluitend met een examen. Het eindresultaat: een flyer én een visitekaart voor een Canadees modemerk.

Hoe is deze eindopdracht tot stand gekomen?

“Het proces begon met brainstormen. Ik schreef op hoe ik het voor mij zag en hoe ik dit wilde bereiken. Voor de flyer schreef ik trefwoorden op zoals: bergen, bos, meren, Canada, Scandinavië en beer. Daarbij passen warmen ‘outdoor kleuren’ bij zoals groen, grijs, blauw, bruin en rood van een houthakkers shirt.”

Hoelang ben je ermee bezig geweest?

“Tijdens de cursusperiode werkte ik er één dag in de week aan. Tijdens mijn vrije dag kon ik mooi aan de opdrachten werken. Ik bestudeerde de aantekeningen van tijdens de cursus.  Vóórdat ik met de cursus begon, heb ik mij verdiept in de syllabus. Terwijl ik aan de opdrachten bezig was kon ik sparren met mijn man die webdesigner is, waar ik veel profijt aan heb gehad.”

Heb je tips voor andere cursisten?

“Blijf proberen! Als je er niet uitkomt zijn er vele beschrijvingen op internet te vinden of behulpzame Youtube-filmpjes. Maar het belangrijkste: heb er plezier in!”

Voldoet de Art and the City opleiding aan je verwachtingen?

“Enorm! Ik word erg gelukkig van ‘designen’. Perfectionistisch ben ik wel – mijn leergierigheid zat me in de weg. Ik wilde veel uitzoeken, want het kan altijd mooier. Maar uiteindelijk moest ik ook accepteren dat ik net begonnen ben als designer. In de toekomst heb ik nog alle tijd om mij te verbeteren.
Het doel was om meer kennis op te doen om er uiteindelijk mijn werk van te kunnen maken. Ik heb veel geleerd tijdens de cursussen. Ik moet mij de komende jaren moeten blijven ontwikkelen. De volgende stap? Een eigen bedrijf starten samen met mijn man voor een carrière als grafisch vormgever!”

Carrière als grafisch vormgever

Carrière als grafisch vormgever

Ook een opleiding Grafische Vormgeving volgen? Klik hier.

 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.