Art City artikel
door Francisca Rosner

Cursiste Kayleigh: mooie jaarverslagen via InDesign

Cursiste Kayleigh Bolink gaf zichzelf de opdracht om jaarverslagen mooi vorm te geven. Na een
cursus InDesign bij docent Attalan, heeft ze de basis geleerd en kan ze haar opgedane kennis – als
de coronacrisis achter de rug is – in praktijk te brengen.

Naast haar baan als jongerenmedewerker is Kayleigh Bolink recent gestart als communicatiemedewerker. Voor deze functie bleek grafische vormgeving een pré te zijn: “Ik wilde voor deze baan geen jaarverslagen meer opmaken in Canva. Het moet er ook mooi uitzien.”

Dus doorliep ze de cursus en kwamen de huiswerkopdrachten tot stand uit persoonlijke interesses. Bij de tweede opdracht, om een menukaart te maken, koos ze voor een ‘rock-and-roll’ thema: “Ik ben er lang mee bezig geweest. Telkens waren er verbeterpunten”, vertelt ze lachend. Het ingewikkeldste aan de opdracht, vind ze het uitlijnen van afbeeldingen en teksten. ‘Precisiewerk’,
zoals ze het noemt.

Naast de jaarverslagen voor haar werk, kan ze de kennis gebruiken voor haar blog en Instagram. “Het mes snijdt aan twee kanten: ik houd een blog bij over duurzaam leven. Naast de banners die ik kan ontwikkelen, kan ik deze nu ook goed vormgeven.” En een volgend doel? “Misschien Illustrator, maar ik moet even kijken of dit gaat lukken naast mijn drukke baan!”

jaarverslagen
Ook een cursus InDesign volgen en je jaarverslagen naar een hoger niveau brengen? Alle cursussen van Art and the City kunnen nu gevolgd worden in een digitaal klaslokaal!
 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.