Art City
cursus indesign Amsterdam

Leer alles over grafische vormgeving tijdens de cursus InDesign Amsterdam. Adobe InDesign is een programma voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties. Het programma is beschikbaar voor Windows en Mac OS X en is vrijwel identiek voor beide systemen. Het programma wordt samen met onder andere Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Acrobat verkocht onder de naam Adobe Creative Suite (CS) en vanaf 2013 als Adobe Creative Cloud (CC). Leer in 4 weken de basis bij de Cursus Indesign Amsterdam.Cursus indesign Amsterdam

nu te volgen in het digitale klaslokaal. Of als priveles in Amsterdam!


bekijk het aanbod

De lesmethode

Art City biedt een complete cursus Indesign in Amsterdam aan waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Allereerst leer je hoe de interface in elkaar zit en vervolgens welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren. Daarnaast leer je ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

Opbouw van de lessen

Hoewel de opbouw van de lessen steeds weliswaar hetzelfde is wordt deze steeds aangepast. De lessen zijn op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen. Er is uiteraard genoeg tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie.

Thuisopdrachten

Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet. Hiermee krijg je de kans om op eigen kracht vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen. Docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan. Bovendien en mede hierdoor wordt de cursus levendig. Bovendien is deze steeds actueel. De theorie in de syllabus kun je direct toepassen bij de oefeningen en in de praktijk gebruiken.

Cursus Indesign Amsterdam
cursus indesign basis
Cursus Indesign Amsterdam

 

Wat leer je tijdens de cursus InDesign Amsterdam?

Basiskennis van het programma zoals:

 • Interface
 • Gereedschappen, paletten & menu’s
 • Navigatie en Stramien (linialen en hulplijnen)
 • Documenten aanmaken in verschillende formaten
 • Het maken van basispagina’s Cursus Indesign
 • Werken met beeld: bestanden importeren en koppelen

Meer geavanceerde functies van het programma zoals:

 • Beelden plaatsen en bewerken
 • Overvloei modus en transparantie
 • Werken met tekst: invoegen en vervormen
 • Basisregels typografie
 • Af- en aan spatiëren
 • Alineafuncties
 • Kleur: RGB, CMYK, PMS of Kleurstalen


Schrijf je in

Welk lettertype moet ik gebruiken?

Het kiezen van het juiste lettertype is een stuk moeilijker dan sommige mensen denken. Er zijn lettertypes met en zonder schreef. In bijna alle gevallen is het belangrijkste aan een tekst dat deze goed leesbaar is. Daarom worden teksten in boeken en kranten vaak in een lettertype met schreef gezet, zoals Lexicon, maar op een beeldscherm zie je juist vaak schreefloze lettertypes, zoals Arial.

In woordenboeken is ruimte schaars, dus worden er opzettelijk smalle lettertypes gekozen met korte stokken en staarten, waardoor het papier efficiënter benut wordt! Los van leesbaarheid, gaat het natuurlijk ook om het uiterlijk en zelfs het imago van het lettertype. De meeste mensen vermijden bijvoorbeeld Comic Sans! En Times New Roman wordt gezien als het lettertype voor scripties van studenten. Denk hier dus goed over na! Dergelijke vraagstukken worden behandeld in het theoriegedeelte van de cursus InDesign Amsterdam.

Verder natuurlijk buiten Amsterdam ook direct digitaal te volgen.

Cursus Indesign Amsterdam

Do you wanna do this course in English? check out our Design courses in English.

compositie

Leer alles over gebalanceerde composities

kleurgebruik

Werk met verschillende kleursystemen

interactie

Bespreek jouw ontwerpen met mede-cursisten

Netwerk

Maak kennis met ervaren grafisch ontwerpers

In de wereld van grafische vormgeving speelt de kunst van compositie een cruciale rol bij het creëren van visueel aantrekkelijke en effectieve ontwerpen. Het leren over gebalanceerde composities biedt je de basis om de aandacht van de kijker te trekken en te leiden. Door middel van zorgvuldig geselecteerde plaatsingen, proporties en het gebruik van ruimte, kun je een harmonieus geheel creëren dat niet alleen de ogen, maar ook de harten van je publiek verovert.

Een ander belangrijk aspect van grafische vormgeving is kleurgebruik. Werken met verschillende kleursystemen opent een wereld van mogelijkheden om emoties op te roepen en merkidentiteiten te versterken. Of je nu werkt met monochrome paletten of dynamische kleurencombinaties, het begrijpen van kleurtheorie en hoe kleuren interacteren is essentieel. Dit inzicht stelt je in staat om ontwerpen te creëren die niet alleen esthetisch aangenaam zijn, maar ook strategisch communiceren met je doelgroep.

Interactie speelt ook een significante rol in het leerproces. Het bespreken van jouw ontwerpen met mede-cursisten biedt waardevolle feedback en nieuwe perspectieven. Deze uitwisseling van ideeën en constructieve kritiek is cruciaal voor groei en ontwikkeling als grafisch ontwerper. Het stelt je in staat om je werk vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en te verbeteren, waardoor je vaardigheden en vertrouwen toenemen.

Ten slotte biedt het netwerken met ervaren grafisch ontwerpers een unieke kans om te leren van de besten in het veld. Het maken van connecties en het opbouwen van een netwerk kan deuren openen naar nieuwe kansen, projecten en samenwerkingen. Deze relaties zijn onbetaalbaar als het gaat om het opbouwen van een succesvolle carrière in grafische vormgeving. Het netwerk dat je tijdens je cursus opbouwt, kan een bron van steun, inspiratie en professionele groei zijn.

 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.