Adobe Photoshop cursus

cursus photoshop utrecht

Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld voor het bewerken van foto’s en ander digitaal beeldmateriaal. Photoshop is gericht op professionele gebruikers. De eerste versie verscheen in februari 1990, intussen al zo’n 30 jaar geleden! De Adobe Photoshop cursus bestaat uit 4 lessen van 2.5 uur. Deze worden gegeven door één van onze ervaren docenten. Zij zijn niet alleen gespecialiseerd in het programma dat ze doceren, maar ook altijd werkzaam in het grafische vak. Zodoende is geen vraag te gek en leer je uit eerste hand alles over graphic design. Tijdens de eerste les ontvang je het lesmateriaal met daarin inspiratie, theorie, de technische toepassingen en een thuisopdracht. De thuisopdracht wordt steeds aan het begin van de les besproken.

Wat leer je tijdens de Adobe Photoshop cursus in Utrecht?

Basiskennis van het programma zoals:

 • Werken in lagen
 • Vensters en panelen
 • Canvasformaat aanpassen
 • Selectiegereedschappen
 • Snelmaskers
 • Retoucheren en transformeren
 • Kloonstempel
 • Tekstfunctie

Meer geavanceerde functies van het programma zoals:

 • Maskers, filters & HDR toning
 • Glamour retouche
 • 3D gebruiken
 • Automatisering van handelingen
 • Parallax foto maken
 • Cinemagraph maken
 • Animaties maken

compositie

Leer alles over gebalanceerde composities

kleurgebruik

Werk met verschillende kleursystemen

interactie

Bespreek jouw ontwerpen met mede-cursisten

Netwerk

Maak kennis met ervaren grafisch ontwerpers

De lesmethode

Art City biedt een complete Adobe Photoshop cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en is op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen. Er is uiteraard genoeg tijd om vragen te stellen en volop ruimte voor interactie. Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet, waarmee je de kans krijgt om op eigen kracht de vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er opnieuw de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. Docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan, waardoor de cursus een levendig en steeds actuele vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je direct toepassen bij de oefeningen en in de praktijk gebruiken.Schrijf je in

cursus photoshop

Hoe maak je een deel van de foto zwart-wit?

De sfeer van een foto wordt voor een groot deel bepaald door de kleur. Het verschil tussen dezelfde afbeelding in kleur of in zwart-wit is dan ook groot. Soms kiezen beeldbewerkers er voor een deel van de foto zwart-wit te maken om zo de focus te leggen op het object in kleur. Dat zie je op de afbeelding links. Maar hoe doe je dit nou? Slechts een deel van de foto zwart-wit maken? Een van de manieren is met behulp van het snelmasker. Je maakt een selectie van de sjaal, kopieert deze in een nieuwe laag en maakt vervolgens de originele laag zwart-wit met een filter!

Inspiratie nodig voor je begint aan de Adobe Photoshop cursus? Bezoek het Cobra Museum voor Moderne kunst en laat je verrassen!Photoshop

nu te volgen in het digitale klaslokaal


basis


Vervolg

 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.