Heb je moeite met lezen? dan is dit zeker een super handige tool voor jou!

Mensen met dyslexie hebben moeite met lezen, schrijven en spellen. De term dyslexie komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘beperkt lezen/woorden’. Een lettertype kan veel invloed hebben op het leesgemak. De leessnelheid van dyslectici is wat langzamer. Wanneer bijvoorbeeld een ‘d’ erg op een ‘b’ lijkt, kan dit voor problemen zorgen.

Studiostudio

Grafisch ontwerper Christian Boer van Studiostudio, die zelf dyslexie heeft, zocht hier een oplossing voor. Hij ontwikkelde het lettertype Dyslexie font die het voor dyslectici makkelijker moet maken om te lezen. Tijdens het ontwikkelen van het lettertype werden alle basisregels van typgrafie overboord gegooid; er werd gekeken vanuit een nieuwe invalshoek met focus op leesbaarheid en specifieke karakters. De meest voorkomende leesproblemen bij dyslexie is het omwisselen, spiegelen of samensmelten van letters.

In het Dyslexie font heeft ieder karakter een unieke vorm; de ‘b’ is hier dus niet een perfect spiegelbeeld van de ‘d’. Onderzoek naar dit lettertype heeft uitgewezen dat zowel kinderen als volwassenen met dyslexie sneller kunnen lezen. Met het Dyslexie font maken ze minder leesfouten.

Het lettertype is vanaf nu voor iedereen online verkrijgbaar via  https://www.dyslexiefont.com/en/home/.

Wil je leren hoe je dit font (en andere fonts uiteraard) goed kan gebruiken in je Layout met Indesign volg dan een cursus bij ons.

Of wil je zelf aan de slag met het ontwerpen van een lettertype /Font? gebruik je eigen handschrift

 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.