Art City artikel
door Francisca Rosner

Geen wereldreis, wel een grafisch ontwerp opleiding!

De net afgestudeerde Noortje de Waal wilde niet stilzitten en schreef zich op de valreep in voor de versnelde DTP opleiding van Art and the City. “Eigenlijk zou ik een wereldreis gaan maken. Toen brak corona uit…”

De plannen lopen wat anders. Cursiste Noortje de Waal studeerde in maart af aan de opleiding TMO European Fashion Business School. De reis die zou volgen – om daarna te gaan werken – laat op zich wachten door de corona uitbraak. Om toch niet stil te zitten, zocht ze gericht op cursussen op het gebied van marketing en DTP, waarna ze uitkwam bij Art and the City. Drie avonden in de week volgt ze de opleiding digitaal vanuit haar huis. Op haar vrije dagen werkt ze aan haar huiswerk.

“Tijdens mijn studie vond ik de marketing projecten al erg leuk. Vooral als we iets creatiefs mochten bedenken. Tijdens mijn marketing- en communicatiestage wist ik zeker dat ik die kan op wilde gaan”, vertelt Noortje.

Zodoende dat het beheersen van deze programma’s een goede aanvulling is. Ervaring had ze er nog niet mee. “Welke programma ik het moeilijkst vind? InDesign. Bij dat programma is uitlijnen heel belangrijk; ieder klein foutje valt op. Illustrator vind ik het leukst en gemakkelijkst, je hoeft daar niet zo precies te zijn. Toch zijn er allerlei trucjes die je echt moet kennen. Photoshop en InDesign vind ik weer erg op elkaar lijken.”

Na twee weken lessen durft Noortje het al aan om de programma’s met elkaar te combineren: “Toen ik een inspiratiemomentje had, ben ik thuis zelf aan de slag gegaan met een poster. Ik combineerde Illustrator met InDesign.”

Uiteindelijk wil Noortje bij een branding bureau werken of een eigen bureau starten. En die wereldreis? Die komt, maar dan mét fotoboekje. “Met vriendinnen maak ik altijd polaroid foto’s. Het lijkt me leuk om mijn kennis voor een reisboekje in elkaar te kunnen zetten als ik terug ben!”

versnelde DTP opleiding

Wil jij ook een versnelde DTP opleiding volgen? Dat kan!


BOEK NU

 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.