Art City artikel
door Francisca Rosner

het digitale klaslokaal: docent Ray vertelt

Raymond de Brieder, grafisch vormgeving docent in Den Haag, bewoog zich over nieuw ijs. In tijden van het coronavirus spitste hij zich op een nieuwe leerweg: het geven van online cursussen.

“Hoe ik dat ging aanpakken? Dat was een gepuzzel. En het lesgeven was erg onwennig in het begin”, vertelt Raymond. Maar al gauw kreeg hij er handigheid in en werden de mogelijkheden die het programma ZOOM.us geeft, uitgebreid. Via dit programma kunnen cursisten meekijken met de docenten van Art and the City. Maar ook andersom: “bij de derde cursus keek ik mee bij alle andere schermen mee van cursisten. Wel is het handig om als cursist nog een extra scherm te gebruiken, zodat je kunt schakelen tussen ZOOM.us en je eigen InDesign scherm bijvoorbeeld.”

Tot nu toe verlopen de lessen goed. “Er wordt ook niet door elkaar gepraat. Wel moeten cursisten zelf goed aangeven waar ze tegenaan lopen. Waar ik normaal één op één contact heb en ernaast ga zitten, moet ik het nu hebben van de vragen die cursisten mij stellen.”

De huidige cursisten die bij Ray een cursus volgen hebben vaak een achtergrond in de communicatie of marketing. “Maar ook zelfstandigen. Zo heb ik op het moment een yoga-instructeur die zijn eigen instructievideo’s wil kunnen bewerken. Maar op de cursus komen ook hobbyisten af.”

In het verleden gaf Raymond ook via Art and the City cursussen aan ministeries, zoals het ministerie van Koninkrijksrelaties. Daarnaast stond hij ook voor de Britse Ambassade. “Ik ken de DTP-programma’s uit het Engels. En ik vind het erg leuk om Engelstalige les te geven. Woensdag staat er weer een vier uur durende cursus op de planning!”

photoshop utrecht

Wil jij ook een cursus of de gehele DTP opleiding volgen in ons digitale klaslokaal? Kijk hier voor meer info.

 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.