cursus
illustrator
basis

Tijdens de cursus Illustrator basis leer je werken met één van de belangrijkste programma’s van Adobe. Hieronder vind je alle informatie over de onderwerpen, de lesmethode van Art City en de actuele startdata.

adobe Illustrator

Illustrator is een Adobe programma dat wereldwijd gebruik wordt door miljoenen designers en kunstenaars. Illustrator wordt, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk gebruikt voor het maken van schetsen, tekeningen en illustraties. Een tekening wordt opgebouwd volgens bepaalde principes en daar maakt Illustrator handig gebruik van. Dit zie je terug in de twee belangrijkste gereedschappen: het pen- en potloodgereedschap. Tijdens deze cursus Illustrator worden deze uitgebreid behandeld. Daarnaast wordt ingegaan op het vervormen van geometrische vormen en het maken en bewerken van patronen.

Het gaat tijdens deze cursus echter niet alleen om tekenen, maar ook om tekst! Hoe maak je bijvoorbeeld een logo met tekst? En hoe pas je een bestaand lettertype aan? Daarnaast wordt Illustrator gebruikt voor het maken van technische tekeningen, logo’s en posters. Het programma is onmisbaar voor elke grafische vormgever. Naast de belangrijkste gereedschappen, gaat de cursus in op kleurgebruik, compositie, handige sneltoetsen en de basisprincipes van een goed ontwerp.


Bekijk de opties

Waarom illustrator?

Kies voor Illustrator als je meer wilt weten over:

 • Typografie
 • Een tijdschrift, flyer of boek opmaken
 • Covers ontwerpen
 • Logo’s ontwerpen
 • Moodboards maken
 • Lookbooks maken

Tijdens de cursus leer je logo’s, vormen, patronen of cartoons maken voor op flyers of posters. De focus ligt op het ontwikkelen van graphic art. De docent besteedt aandacht aan de tekenmogelijkheden van Illustrator en leert je pixels omzetten naar vectorafbeeldingen. Ook leer je tekenen zonder ooit een potlood vastgehouden te hebben. Hoewel er wordt gewerkt aan de hand van voorbeelden uit bekende magazines, mag je natuurlijk ook je eigen ingescande schetsen meebrengen.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent die werkzaam is als grafisch vormgever en op professioneel niveau werkt met Illustrator. De groepen zijn klein, zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding. Voorafgaand aan de les ontvang je een met zorg opgestelde syllabus. Dit is een handig naslagwerk waarin de thuisopdrachten en de theorie uitgebreid beschreven staan. De cursus duurt 4 weken en elke les duurt 2,5 uur. Indien de cursus gegeven wordt via Zoom, wordt de les opgenomen zodat je de stof zo vaak kunt terugkijken als je maar wilt!


Volg een proefles


Download studiegids

leer tekenen in Illustrator.
maak vector art.
krijg feedback van designers.

Art City biedt een complete cursus waarin je genoeg vaardigheden opdoet om geheel zelfstandig met dit programma aan de slag te gaan. Je leert hoe de interface in elkaar zit en welke tools belangrijk zijn om als eerste te leren, maar uiteraard ook snelle en slimme trucs om je ontwerp er fraai en aantrekkelijk uit te laten zien.

cursus illustrator basis

de lesmethode

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde en wordt op basis van jarenlange praktijkervaring ontwikkeld. De docent laat steeds zien hoe een bepaalde techniek werkt waarna de deelnemers dit nadoen en daarmee oefenen. Eventueel volgt er een rondje schermdelen, er is genoeg ruimte om vragen te stellen en volop interactie. Leuke en uitdagende huiswerkopdrachten maken dit compleet waarmee je de kans krijgt om op eigen kracht de vaardigheden te oefenen en te herhalen. Bij het bespreken van het huiswerk is er uiteraard weer genoeg mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent. De docenten zelf zullen ook vaak hun voorbeelden of technieken koppelen aan ervaringen die zij in de praktijk hebben opgedaan waardoor de cursus Illustrator een levendig en steeds actuele vorm krijgt. De theorie in de syllabus kun je lezen en direct toepassen bij de oefeningen en in praktijk gebruiken.

Tijdens deze cursus Illustrator basis leer je onder andere deze technieken:

 • Vormen maken en verankeren
 • Werken met tekst
 • Een logo maken uit verschillende vormen
 • Omgaan met vectorafbeeldingen
 • Kleurverloop aanbrengen
 • Objecten transformeren
 • Patronen maken
 • Documenten drukklaar aanleveren

Voor wie?

De cursus is geschikt voor mensen die illustraties, infographics of presentaties maken. Denk aan marketeers, communicatiemedewerkers of docenten die krachtige visuals nodig hebben om complexe stof uit te leggen. Misschien werk je als officemanager en heb je specifieke kennis nodig om labels of logo’s of posters te maken? Andere beroepsgroepen die deze cursus vaak weten te vinden zijn (beginnende) mode of interieurontwerpers.

Het te behalen resultaat

Je geeft je CV en professionele skills een creatieve boost door middel van deze opgedane vaardigheden. Daarnaast ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Is jouw passie voor grafisch ontwerp aangewakkerd en wil je een diploma behalen? Leer dan verder tijdens de opleiding Grafische Vormgeving.

Niveau

De cursus Illustrator is een cursus voor beginners. We starten bij het begin. Om goed mee te kunnen komen met het lesprogramma moet je over basale computervaardigheden beschikken. Zo moet je bijvoorbeeld vertrouwd zijn met begrippen als ‘copy & paste’ en ‘klik en sleep’. Twijfel je of je te veel of te weinig voorkennis hebt? Maak dan gebruik van de live chat of bel naar 085 – 130 1249.

Weet jij nog niet welk programma het beste bij je past en wil je in één dag kennismaken met Photoshop, InDesign en Illustrator?


Kennismakingscursus

start direct met een cursus Illustrator (*individuele lessen)

kies je stad

 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.