Art City artikel
door Francisca Rosner

one you go wacom,
you never go back

Er komt een dag dat je met Illustrator of Photoshop preciezer wil selecteren. Een Tekentablet, zoals Wacom, is dan een uitkomst. Veel van onze docenten, overdag aan het werk als grafisch ontwerper en ‘s avonds als docent, werken met zo’n tekentablet. Het is minder belastend voor je pols en elleboog en vermindert daarmee de kans op RSI. Daarnaast kun je veel gerichter een pad tekenen om een object of bijvoorbeeld net even wat zorgvuldiger in een masker haarlijntjes zetten. 

Het is wel even wennen, zo’n tekentablet. Dat kost al snel een week of twee bij gebruik iedere dag! Daarna wil je echter niet anders meer.

Once you go Wacom, you never go back. Het verschil zit hem vooral in de lichtheid van de pen ten opzichte van het klikken of bewegen met een muis. Daarom adviseren wij een wacom; veel andere tablets hebben een zwaardere pen waar zelfs nog batterijen in in zitten. Moet je de hele dag 2 AA batterijen mee slepen. Als je daar geen RSI van krijgt!

Starten met een cursus en het gebruik van een wacom

Start je lekker vers en fris met een cursus in september, ga dan flink wat klik-en-sleepuren maken met je tablet voor je met de grafische programma’s aan de slag gaat.

Lukt dat niet, gebruik dan de eerste periode vooral even een muis tijdens de les.

Heb je je al aangemeld voor de opleiding Grafisch Ontwerp?

Art and the City kenmerkt zich door de gepassioneerde docenten, inspirerende studio’s, individuele begeleiding en op maat gemaakt lesmateriaal. Kijk rustig rond op de website welke cursus bij jou past. Heb je vragen die niet beantwoordt worden op de site? Gebruik dan gerust de live chat of bel naar het hoofdkantoor in Amsterdam (085 – 130 1249).

wacom

 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.