Cursus Grafisch Vormgever en het belang van kleur

Wil jij graag werkzaam worden als grafisch vormgever of jouw bestaande vaardigheden verbeteren? Overweeg dan een cursus grafisch vormgever! Een cursus in deze discipline kan helpen bij het ontwikkelen van een brede set vaardigheden en kennis, waardoor je meer kans hebt op succes in deze branche.

Een cursus grafisch vormgever kan je leren hoe je de meest geavanceerde software gebruikt, zoals Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. Je zult ook leren over de basisprincipes van ontwerp, kleurenleer, typografie en afbeeldingbewerking. Na voltooiing van een cursus grafisch vormgever zul je in staat zijn om mooie, functionele en aantrekkelijke visuele content te creëren.

Een cursus grafisch vormgever is ook een geweldige manier om je portfolio uit te breiden en uw ervaring en vaardigheden te demonstreren aan potentiële werkgevers.

Leer hieronder een voorproefje over kleur en het belang van de juiste kleur. Kleurgebruik komt uitgebreid aan bod in de cursus!

Pantone kleur van het jaar

Fantasievol en fantasierijk, Ultra Violet verlicht de weg naar wat nog moet komen. Een dramatisch provocerende en attente paarse tint, PANTONE 18-3838 Ultra Violet communiceert originaliteit, vindingrijkheid en visionair denken dat ons naar de toekomst wijst. Complex en contemplatief, Ultra Violet suggereert de mysteries van de kosmos, de intriges van wat ons te wachten staat en de ontdekkingen die verder gaan dan waar we nu zijn. De uitgestrekte en onbegrensde nachtelijke hemel is symbolisch voor wat mogelijk is en blijft de wens inspireren om een wereld buiten de onze te ontdekken.

Wat doen wij met kleur en kleurenleer?

Deze tekst van de makers van het ‘Color Institute‘ is een prachtige lyrische beschrijving. Bij Art and the City zijn we iets meer down to earth. De interpretaties en het gebruik van een specifieke kleur kan gelukkig ook op een minder abstract niveau behandeld worden. Wij willen nieuw bakken grafisch ontwerpers ook weer niet afschrikken.

Hoe pas je Pantone kleuren toe in drukwerk?

Als je drukwerk ontwerpt kun je kiezen om dit full colour te drukken of in PMS kleuren. Een drukpers die full colour drukt, heeft 4 kleuren, de CMYK kleuren. Bij een full colour bedrukking kunnen er soms kleurverschillen ontstaan tussen verschillende drukwerkuitingen. Als de Pantonekleur op dezelfde papiersoort gedrukt wordt, is deze altijd identiek. Ideaal voor drukwerk van een huisstijl. Bevat het ontwerp 1 of 2 specifieke kleuren? Dan geeft drukken in PMS meestal het beste resultaat. Drukwerk dat uit meerdere kleuren bestaat, kun je het beste in CMYK aanleveren. Tip: laat je adviseren door de drukker.

Dit en meer over kleurgebruik en kleurenleer komt aan bod bij de cursus InDesign van Art and the City!

 

Comments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.