wat kan ik leren tijdens de opleidingen grafische vormgeving en ui/ux design?

Art and the City wijst de weg in het doolhof van Adobe programma’s, zodat jij precies weet wat je leert.

Wat zijn de verschillen tussen Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign?

Illustrator is een vectorbewerkingsprogramma. De belangrijkste toepassing is het ontwerpen van logo’s of huisstijlen zoals visitekaartjes of verpakkingen. Een vector afbeelding kan je bovendien ongestoord schalen zonder beeldverlies. Photoshop is een pixelbewerkingsprogramma en wordt grotendeels gebruikt voor fotobewerking. De mogelijkheden zijn enorm, maar komen grotendeels neer op het donker of lichter maken van een foto, de kleuren veranderen, montages maken, bijsnijden of uitknippen, vergroten of verkleinen. Met InDesign breng je alles samen, het werkt als een frame waarbinnen je foto’s, afbeeldingen of logo’s (gemaakt in Illustrator) plaatst. InDesign is zeer geschikt om meerdere pagina’s te maken zoals bij tijdschriften, boeken of folders. Met zowel Photoshop als Illustrator kan je tekst bewerken maar de mogelijkheden op typografisch gebied van InDesign zijn zeer uitgebreid en gemakkelijk te bewerken.Alle bestanden van deze drie programma’s zijn over en weer te gebruiken en te importeren. Bij Art and the City kun je losse modules volgen, maar als je interesse hebt in alle drie de programma’s, kun je een cursus DTP basis en vervolg kiezen!

Hoe zit het met kans op werk binnen het vakgebied grafisch vormgeving, nadat ik de een van de opleidingen grafische vormgeving of webdesign heb afgerond?

Uiteraard kunnen wij daar geen garantie opgeven maar met een beetje lef en de kennis die je opdoet in de basis en gevorderde cursus lukt het veel mensen wel om opdrachten binnen te slepen. Opdrachtgevers kijken overigens vooral naar je portfolio! Daarnaast is je cv natuurlijk belangrijk. Daarom biedt Art and the City de mogelijkheid een DTP examen af te leggen en een diploma te halen! Wat is het verschil tussen de beroepen DTP’er en Vormgever? Wij gebruiken zelf ook de begrippen DTP’er en vormgever door elkaar. Als je als vormgever gaat werken dan heb je heel veel vrijheid in het opzetten van een ontwerp. Ga je als DTP’er ergens aan de slag dan kan het zijn dat je wat meer op basis van al bestaande ontwerpen- templates- werkt en de tekst opmaakt en afbeeldingen plaatst.

Een kort antwoord op de vraag ‘Wat kan ik leren met welk programma’ bestaat niet, maar eigenlijk is dat alleen maar goed nieuws. De mogelijkheden zijn eindeloos! Schrijf je in voor een van de opleidingen Grafische vormgeving, Conceptontwikkeling of UI/UX designer bij Art and the City en blijf jezelf ontwikkelen!

Hoe kan ik snel een logo aanpassen?
Importeer of open een logo in Adobe Illustrator. Gebruik het witte pijltje om de paden te vervormen. Dubbelklik op de vierkante blokjes van een pad.

Welk Adobe programma gebruik ik om een boekje te maken?
Dat kan je het beste doen met InDesign waar je gemakkelijk een drukklaar product kan maken met meerdere programma’s.

Moet ik mijn foto’s in RGB of CMYK modus laten staan om het te laten drukken?
RGB is voor schermen, CMYK is voor drukwerk!

e-boek vormgeving

Waar staan de letters C M Y K voor?

  • C = cyaan (blauw)
  • M = magenta (dieproze)
  • Y = yellow (geel)
  • K = Key (zwart)

En waar staat R G B voor?

  • R = rood
  • G = groen
  • B = blauw

RGB wordt gebruikt voor het scherm. De kleuren worden opgebouw uit die 3 tinten. Wit en Zwart worden gevormd door de aanwezigheid van licht – danwel de afwezigheid van licht waardoor je alleen maar zwart overhoud. Leer hier meer.

Meer leren? Kies dan voor een van de opleidingen Grafische Vormgeving, Conceptontwikkeling
of UI/UX Designer.

RGB en CMYK zijn twee belangrijke kleurmodellen die worden gebruikt in de druk- en beeldvormingstechnologie. Het verschil tussen deze twee modellen is belangrijk om te weten wanneer je afdrukken maakt of beelden ontwerpt voor verschillende media.

RGB staat voor Red Green Blue en is een additive kleurmodel dat wordt gebruikt in digitale media, zoals computermonitoren, televisies en digitale cameras. Het RGB-kleurmodel werkt door verschillende hoeveelheden rood, groen en blauw licht samen te voegen om nieuwe kleuren te creëren. Het RGB-kleurspectrum is oneindig en is ideaal voor digitale weergave omdat het een breed scala aan kleuren kan produceren.

CMYK daarentegen staat voor Cyan Magenta Yellow Black en is een subtractieve kleurmodel dat wordt gebruikt in de drukkerij. Het werkt door inkten van deze vier kleuren op papier te drukken en ze samen te mengen om nieuwe kleuren te creëren. Het CMYK-kleurspectrum is beperkter dan het RGB-spectrum, maar het is nog steeds voldoende voor de meeste drukwerktoepassingen, zoals tijdschriften, boeken en reclame-uitingen.

Het grootste verschil tussen RGB en CMYK is hoe ze kleuren weergeven. RGB is geschikt voor digitale weergave omdat het een additive kleurmodel is en meer kleuren kan produceren. CMYK daarentegen is geschikt voor drukwerk omdat het een subtractieve kleurmodel is en het beeld beter op papier weergeeft.

Klik hier voor de mogelijkheden. De lessen vinden plaats via Zoom.

Meer studietips? Klik hier!

 

ShareComments

Leave a Reply

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.